Témata uživatele tonic

Témata uživatele tonic

Téma Poslední reakce
Zdravím vospolok. Dovolím si opäť sem hodiť link na svoje posledné zápisky - tentokrát z rodinného roadtripu po západnej Ukrajine. https://tonicove.sk/cestami-a-ko...-ukrajiny/ Ten sme absolvovali hned po navrate z 30. vyrocia nezavislosti Ukrajiny https://www.cestujlevne.com/disk...vek-149952 Spoiler alert: Už to nie je taká tragédia ako si veľa ľudí stále myslí a stav niektorých ciest môžeme len ticho závidieť:)      Náklady: Nafta - cca 110 eur (1500km) - ukrajina cena nafty okolo 90 centov liter Ubytovanie - Kaiserwald 90 eur / 2 noci Vlak Svaljava - 11 hrivien osoba /dospela Uzkokolajka - 200 hrivien osoba /dospela Ubytovanie Truskavec - 37 eur noc Delfinarium - 250 UAH osoba /dospela      .
Cestami a koľajami západnej Ukrajiny
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravím vospolok. Presne dva týždne dozadu sme sedeli na palube letu do Kyjeva a 24. augusta sme oslávili 30. výročie nezávislosti Ukrajiny priamo v centre diania. Tu je malý fotoreport: https://tonicove.sk/30-rokov-nez...-fotoblog/   Náklady: Letenky - 18e osoba Ubytko - 15e osoba Uber/Bolt - cca 20e spolu vsetky jazdy Chachapuri - 110e z toho 70e vino :D Palata no. 6 - ucet neznamy  .
Zdravím vospolok. Po nedávnom roadtripe do Chorvátska som sa po roku a pol abstinencie vydal aj do oblakov. Samozrejme, aby to bolo zaujímavejšie, tak na jeden let pripadlo 6 vlakov a nejaké tie letiskové autobusy v Prahe a Budapešti. Fakt sa dá toho dosť stihnúť ak človek v strede pracovného týždňa nepracuje:) https://tonicove.sk/pivo-vlaky-a...-lietadlo/   Náklady: Ryanair PRG-BUD  - 259 CZK Regiojet BA-Praha - 12,5e  EC270 BUD - BA - 9,5 e Pivo - od 60 centov po 2 eura   .
Zdravím vospolok, dovoľujem si sem opäť hodiť link na zápisky z cestovanie - tentokrát pár dní v Moldavsku a Podnestersku, kam sme sa po zemi vybrali z Odesy. https://tonicove.sk/vsjo-budet-c...ua-pmr-md/ Náklady: Ryanair VIE-KBP - 60 centov UIA KBP-ODS - 25 eur osoba taxi odesa - kazda jazda cca 100 UAH hotel odesa - 40 eur izba lanovka Otrada - 75 UAH osoba taxi Dva Stlpi - 200UAH marsrutka Kuchurhan - cca 50 UAH osoba marsrutka Pervomajsk-Tiraspol cca 20 PMR osoba (cca 1 eur) jednotka izba Elektromash - 12 eur osoba Party lod - 30 PMR osoba  konak Nistru 8 rocny na lodi - 12 PMR taxi po Tiraspole - 15 PMR zaklad, vzdy okolo 20-22PMR po centre Taxi Tiraspol-Bendery-Kisinev - okolo 25 eur, ale mal by ist aj okolo 350 PMR zaklad ubytko Kisinev - 130 eur dve noci dve izby degustacia Aroma - 30 eur osoba  .
Vsjo budet charaso - Odesa-Tiraspol-Kisinev
Ve fóru Cestopisy
19 odpovědí
Zdravim vospolok, dnes som tak rozmyslal, kam by som tak najblizsie siel ked sa uvolnia rozne karateny a obmedzenia. Kedze s leteckou dopravou sa neda na 100% ratat, tak tu je zoznam takych blizkych destinacii na roadtrip, ktore  by som rad navstivil, okrem mnohych slovenskych lokalit. 1. roadtrip na konak do Uzhorodu :) to by bolo asi prve 2. vystverat sa na Hoverlu a pobudnut v tej oblasti okolo Vorochty 3. Solinske jazera v Polsku 4. Uzice Srbsko a Sarganska Osmica 5. Kysibelka  na ceste do Prahy :) 6. Felcsút - rodisko Orbana 7. Maramures a Viseu de Sus v Rumunsku  .
Post-COVID bucket list
Ve fóru Co se nevešlo
127 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na pár zápiskov z expresného výletu na severovýchod Rumunska s pánom Cizym https://tonicove.sk/rychlovylet-do-sucavy/ Náklady: Letenky z kreditu Wizz a rumbovanie s Ryanair - okolo dvadsať eur cca Ubytovanie - 40e pre dvoch 171-ka SCV-centrum - 8 RON osoba taxi naspat - 35 RON kopečková  - 4 RON osoba vstupné na hrad - 16 RON osoba  .
Rýchlovýlet do Sučavy
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravim vospolok. Tak opat prispievam kratkym cestopisom z vikendoveho tripu BTS-WAW-GDN-WAW-BTS.http://tonicove.sk/od-varsavy-po...ro-baltik/Polsko nesklamalo, je to tam na urovni, pocasie trosku horsie, ale pierogi to zachranili.Celkovo velmi lacny vylet najma vdaka 20 eurovej Wizz letenke, 12e Pendolino a 11e LOT. Taxiky cez Taxify super lacne, po Varsave za 5 zlotych. Cakam este na cashback z bookingu, tak to by tiez potesilo.Stravovanie najma v baroch mlecznych za cca 10-12 PLN obed/vecera. .
Varsava + Gdansk za 48 hodin
Ve fóru Cestopisy
5 odpovědí
Zdravím vospolok. Chorvátsko je stará dobrá letná klasika, no ten Jadran má niečo do seba aj na jar. Dovolím si sem hodiť link na moje zápisky z nedávnej autodovolenky na Dalmátskom pobreží. https://tonicove.sk/chorvatsko-t...t-po-prve/ Naklady: Nafta - cca 200 eur Myto Chorvatsko - cca 50 eur dialnicna Madarsko - 11 eur Ubytovanie Zadar - 250 eur Vstupne Plitvice - cca 10 eur osoba  .
Chorvátsko – tenkrát po prvé
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok! Do zahraničia sa stále (oficiálne) nedá vycestovať a za ušetrené cca tri letenky som si zaobstaral naštvaný fialový vysávač menom Daewoo Tico. Minulý víkend sme ho spolu s trošku väčšou Romanovou japonskou krabičkou prehnali západným a stredným Slovenskom a tu sú zápisky z roadtripu v nákupnej taške:)  https://tonicove.sk/azijska-gran...na-polanu/ Náklady  Tico - 200 eur Ubytko - cca 12 eur osoba/noc Palivo - 37 eur  Pizza v Hrinovej - 19 eur 3 kusy       .
Ázijská grand tour na Poľanu
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Zdravím vospolok. Po polroku sme sa aspoň na pár dní vydali mimo Slovenska. Výlet na sever Poľska, rýchle zbúchaný pár dní pred zmenou hraničného režimu, mal byť skôr z "núdze cnosť", no zimný Baltik nám pripravil také scenérie, aké sme ešte nezažili. https://tonicove.sk/slnecny-road...u-baltiku/ Náklady: Nafta cca 200 eur Ubytovanie Stetin - 50 eur (nedalo sa velmi vyberat) 2 noci Swinoujscie - 52 eur Myto Katowice-Wroclaw - cca 3,50 eur 10 dnova ceska eznamka - 12 eur Antigen Vestec - 20 eur WC na letisku v Berline - na nezaplatenie  .
Slnecny roadtrip k mrazivemu Baltiku
Ve fóru Cestopisy
15 odpovědí
Zdravím vospolok. Situácia s cestovaním ide znovu od desiatich k piatim, no stále sa dá aj keď najlepšie asi "doma", minimálne z hľadiska rôznych obštrukcií. Dovoľujem si sem teda hodiť link na minulotýždňový výlet na Hornú Nitru, ktorá nie je len o Bojniciach a dá sa tu celkom solídne stráviť čas.  https://tonicove.sk/zopar-dni-na...-fotoblog/ Náklady: Apartmán za 136 eur na 3 noci  ZOO: 8 eur osoba Bojnicky zamok: 13 eur osoba Nutrie: zdarma      .
Zopár dní na Hornej Nitre
Ve fóru Cestopisy
18 odpovědí
Zdravim vospolok. Tentokrat opat cestopis zo Slovenska, zamerany na trochu urbexu a potulkami bohom zabudnutymi regionmi stredu a východu krajiny.  https://tonicove.sk/opustenymi-t...-a-gemera/   Naklady: Nafta - 50 eur Ubytovanie - 27 eur osoba Jaskyna Domica - 6 eur osoba Pivo Gemer - 90 centov  .
Opustenými tunelmi Novohradu a Gemera
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na posledný "prázdninový" trip, tentokrát na poľskú stranu Tatier, kým je ešte otvorená. Bolo to tam trochu viac preľudnené, no vedel som do čoho ideme :) Za mňa super pomer cena/výkon. https://tonicove.sk/koniec-leta-...h-tatrach/ Náklady cca: Ubytovanie 6 nocí v apartmáne - 260 eur Lanovka na Kasprowy Wierch - 25 eur Vstup do NP - 6 PLN alebo 30PLN na tyzden Zurek 8-10 PLN  .
Koniec leta v poľských Tatrách
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na minulotýždňový rýchlovýlet/roadtrip po celom Slovensku s cieľom navštíviť naj-severnejšiu/východnejšiu/južnejšiu/západnejšiu obec krajiny. Síce sme väčšinu času presedeli v aute, no spravili sme si pár zastávok :) https://tonicove.sk/tour-de-slov...slovenska/ Naklady: Nafta - 105 eur - 105 litrov Madarska dialnicna znamka - 10 eur Ubytovanie Ladomirov - 10 eur osoba Treska + 2 rozky - 1,50 eur  .
Zdravím vospolok.  Ponuka letných destinácií je tento rok veľmi obmedzená a stále sa mení. Nechcelo sa mi šaškovať s QR kódmi a neistotou, tak som rozhodol, že prvá letná dovolenka bude pri slovenskom mori - Zemplínskej šírave. P.S.: Áno, keby sme nemali malé bejby, tak by sme boli odvážnejší a asi aj niekam zaleteli, no roadtripy po domovine majú svoje čaro tiež. A hlavne sme teraz zistili, že takéto malé deti fakt nemá zmysel ťahať niekam k moru. https://tonicove.sk/leto-pri-slovenskom-mori/ Náklady: Ubytovanie cez Dankove poukazy cca 130 euro na 7 dni Nafta cca 100 eur (1500km dokopy) Langos 1,60 eur Lod Zemplin 5 eur Pivo Maestro 1,40 eur Denne menu mimo Siravy okolo 3,5-4 eura osoba inak sme vacsinou mali silne ranajky na apartmane a potom az podvecer sme dobiehali stratene kalorie  .
Leto pri slovenskom mori
Ve fóru Cestopisy
10 odpovědí
Zdravim vospolok! Po 5 mesiacoch sme sa vybrali mimo Slovenska a namiesto saskovania s QR kodami a formularmi sme zobrali auto smerom na zapad, do krajiny, ktoru nikto z partie este nenavstivil - Lichtenstajnsko. Tu su zapisky z 1700km dlheho vikendoveho roadtripu: https://tonicove.sk/tour-de-liechtenstein/ Orientacne naklady: Ubytovanie pre 4 osoby - 200 euro na dve noci Nafta - 100 euro Dialnicna Rakusko - 10 euro Lanovka Sareis - 10 euro Lanovka Zugspitze - 48 euro Vino Soave na Jet - 2,50 euro 7 deci  .
Tour de Liechtenstein
Ve fóru Cestopisy
16 odpovědí
Zdravstvujte, v praci bolo dnes klud, tak nech sa paci, nieco o minulovikendovej navsteve Moskvy http://tonicov.tumblr.com/post/156407173616/moskva Orientacne naklady: Viza s poistenim a voucherom - cca 50 euro Letenka cca 40 euro Ubytko dvojka hostel 50 euro tri noci izba MHD - 10 euro na tri dni (3x 24h listok, trojdnovy sa nam nepodarilo kupit aj ked mal byt v ponuke) Vstupy - muzea okolo 4-5 euro, Ostankino 16 euro Obed v tackarni - 7-9 euro Ranajky okolo 5-7 euro Pivo - 3-4 eura Vodka 1,5-3 eura Uber z centra na letisko - 13 euro P.S.: VAROVANIE - TEXT OBSAHUJE ANGLICKU TRANSKRIPCIU  .
Zimny vikend v Moskve
Ve fóru Cestopisy
18 odpovědí
Zdavim vospolok. Tentokrat som sa objavil aj na zapad o nasich hranic - na vikend v Nantes. Vela som necakal, ale o tom som radsej ze som tam bol. Pocasie na jednotku, ziadni otravni heloumajfrendi, dobre sme sa pobicyklovali a aktivne oddychli. Sice kebab za 6,50e , ale super. Dobre, ze Volotea lieta aj taketo "obskurne" destinacie.http://tonicove.sk/bonjour-nantes/Rozpocet:Letenka 10e osobaMHD 2 euro u vodica, 1,60e z masinybus do Pornic 2,40e u vodicaTGV St. Nazaire - Nantes 10,50e prva trieda (9e druha)ubytovanie 140e tri nocibicykle - 1 euro na den prirodovedne muzeum - 4 euro osobatour bretagne - 1 euroostatne veci kde sme neboli 8-9 e/osoba - mechanicky slon, velky kolotoc, machines d'ile, muzeum umenia, kriznik...  .
Babie leto v Nantes
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Zdravim vospolok, dufam ze toto patri pod cestovatelsky bazar, ja som s tymto fotakom fotil na cestach a teraz je cas na upgrade:) Tak ak by mal niekto zaujem + asi k tomu prihodim aj brasnu, neviem ci ju vyuzijem pri planovanom novom stroji.https://foto.bazos.sk/inzerat/10...ic-gf7.php .
Bezzrkadlovka Panasonic GF7
Ve fóru Cestovatelský bazar
2 odpovědi
Zdravím vospolok. S kolegami cizy a miro-giggs sme sa pred dvomi týždňami vybrali na Ukrajinu a do Moldavska. V Kyjeve sme obzreli podzemie, s EL AL pasažiermi sme preleteli do parádnej metropole Černivci, osobákom sa odviezli do Moldavska a ochutnali skvelé koňaky v depresívnom Balti a letnom Kišineve. Dobre, že výlet trval len 5 dní, aj to stačilo na 3kg nadváhy a pomaly na protialkoholickú liečbu. https://tonicove.sk/od-kyjeva-po...019/  Náklady (na osobu): VIE-KBP (OS) - cca 35 euro Urbex Kyjev - cca 30 eur KBP-CWC (UIA) - 9 euro ubytko CWC - 8 euro vlak Cernivci - Lipcani - 1,3 euro ubytko Balti - 12 euro exkurzia Barza Alba - 20 euro bus do Kisineva - 3 eura ubytko Kisinev - 9 euro taxi letisko - 6 euro (2e osoba) .
Zdravim vospolok. O tyzden sa chystam z Gdansku busom do tejto ruskej exklavy. Bus z/do gdansku som rezervoval online cez http://www.avtovokzal39.ru/, polsku variantu som nenasiel. Cesta 700RUB jeden smer. Budeme tam vlastne 48 hodin a tak rozmyslam c ovsetko sa da vidiet. Jeden den asi stravime v pripade dobreho pocasia vo Svetlogorsku, premavaju tam priame vlaky z Kaliningradu a maju tam lanovku na plaz, nieco ako v Odese. Sice som cital, ze najkrajsie plaze ma Jantarnyj, ale vlak je vlak:) Jeden den venujeme Kaliningradu, tak asi take to must-see ako Muzeum oceanov, alebo Katedrala + prechadzka po meste. Mali by ste este nejake tipy na rozne typy atrakcii, alebo nejake dobre podniky? Diky .
Tipy na Kaliningrad
Ve fóru Co vidět a navštívit
13 odpovědí
Kopec terminov v lete 2020 z BTS do ODS za 20 euro s Wizzair . Adept na najlacnejsiu kupacku. .
[W6] Bratislava - Odesa - 20 euro v lete s WDC
Ve fóru Tipy na levné letenky
17 odpovědí
Zdravím vospolok, opäť si sem dovoľujem hodiť link na posledný výlet - tentokrát viac-menej po bývalom Uhorsku. 1800km po Slovensku, Maďarsku, Rumunsku a Ukrajine + návšteva rumunských Slovákov v Sedmohradskom Rudohorí https://tonicove.sk/jesenny-road...o-uhorsku/Náklady:Ubytovanie priemerne 20 euro na nocBenzín - cca 140 euroJedlo rozne, vstupy detto (ale prekvapivo celom mastne, najma na SK) .
Jesenný roadtrip po Uhorsku
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. Posledný augustový týždeň som opäť otestoval Andulu Motor Sich a preskúmal solídne pláže v menej navštevovanej Chersonskej oblasti. Zahraničných turistov tam nevidieť a asi ani nikdy veľmi vidieť nebude, keďže je táto oblasť je trochu "od ruky". Ale za návštevu v lete určite za to stojí.https://tonicove.sk/koniec-leta-...h-plazach/Náklady:BTS-LWO - cca 20 euro osobaLWO-IEV Motor Sich - cca 60 euro osbaHostel Kyjev - 16 euro noc izbaVlak Kyjev-Cherson - cca 13 euro osobaUbytko Cherson - 30 euro noc s ranajkamiAuto na 3 dni - 60 euro + 10 euro skoda + 9 euro plynUbytko Skadovsk - 33 euro noc s ranajkamiVylet na Dzarylhac - 7 euro osobaDelfinarium - 11 euro osobaKHE-KBP - 9 euro osobaKBP-VIE - 16 euro osoba .
Zdravím vospolok. Kremeľ začiatkom leta potešil e-vízami do Kaliningradu a poľský Baltik sme vymenil operatívne za ten ruský.https://tonicove.sk/kaliningrad-...m-baltiku/Náklady:Parktiger - 18eLetenky Gdansk - 20e osoba, kupovane este koncom minuleho rokaAutobus do Kaliningradu - 20e osoba R/TUbytko Kaliningrad - 110e apartman dve nociUbytko Gdansk pred odletom - 66e dve izbyCeny v Kaliningrade velmi prijatelne, yandex po meste max 200 rublov jazda, 800 rublov sme platili za 30km presunVlaky k moru za cca 60-80 rublov .
Víkend v Kaliningrade
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím, zajtra ideme na otočku z Bratislavy k Balatonu, kde chceme hlavne navštíviť opustené mesto/základňu pri Veszpreme a možno sa aj okúpať. Večer naspäť v BA. Voľné miesto v aute, zatiaľ sme dvaja. .
Na otočku k Balatonu/Veszprem - opustené mesto
Ve fóru Hledám spolucestujícího
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Pred týždňom sme absolvovali "povinnú" jazdu pre všetkých fanúšikov obskurných letísk, aeroliniek s lietadiel. Jedným letom sme zabili tri muchy - miniatúrne letisko Užhorod, aerolinka Motor Sich a 44-ročný trojmotorový JAK-40, asi najpomalšie prúdové lietadlo.https://tonicove.sk/s-jakom-z-uz...do-kyjeva/Naklady:IC Trnava-Kosice - 17 euroObed Kosice - 5,50eVlak Kosice-Cop - 6,80eLada do Uzhorodu - 300UAHIntourist ubytko - 11000 UAH izba pre trochUces - 100 UAHEgan Kibler - 39 UAHPub House vecera - 700 UAH pre trochKonak Tisa - 100 UAH / 50gTaxi UDJ - 60 UAHLetenka UDJ-IEV - cca 80 euro Chicken Kiev - okolo 500 UAH pre tri osobyLetenka IEV-BTS - 10 euro .
S Jakom z Užhorodu do Kyjeva
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. Opäť si sem dovoľujem hodiť linka na moje zápisky - tentokrát z potuliek ukrajinským pohraničím a lesmi Užockého národného parku, ktorý sme pobehali vlakmi krížom-krážom. Naozaj krásny kus Zakarpatiahttps://tonicove.sk/od-uzhorodu-...zakarpati/Naklady:IC Trnava-Kosice - 22 euroUbytovanie Kosice - 54 euro apartmanVlak Kosice-Cop - 7 euroMarsrutka Cop - Uzhorod - 22 UAHUbytovanie Intourist - cca 800UAH izba pre dvoch s ranajkamiKibler - 39 UAH pol litraElektropojezd Uzhorod-Kostryna - cca 30 UAHUbytko Kostryna - cca 220 euro 4 noci 2 izby s ranajkamiJura a jeho Vivaro - 2000UAH pre 6 osobVodka v kafecku - 20 UAH / 100 gram 4-lozkove kupe Kostryna-Lvov - cca 6 euro osobaUber Lvov stanica - Letisko - 70 UAHWizzair LWO-BTS s Priority okolo 15 euro osoba  .
Zdravim vospolok. Dostal som za ulohu vymysliet nejaku par dnovu valacku pri mori na september. Osadenstvo - traja rodinny prislusnici tesne pred 60kou a ja s manzelkouNajlepsie mi cenovo vychadza zatial Solun z Viedne s Wizzair.Otazka skor znie, kde by ste odporucili sa ubytovat (pravdepodobne Chalkidiki), aby to splnalo nasledujuce podmienky - pekna plaz s jemnym vstupom do mora a pripadnym zakladnym vybavenim ako lehatka/slnecnik/bar/WC, nie daleko od mesta/dediny, kde by sme boli ubytovani. Jedna sa o to, ze auto budeme mat, trojica seniorov bude aj tak asi cely den len na plazi a my dvaja sa uz niekam presunieme. Zvycajne mi na lokalite ubytka az tak velmi nezalezi, ked sme mobilni, ale takto by som bol rad, aby boli vsetci spokojni, najma ked to pobrezie Chalkidiki ja tak clenite. Diky vopred za rady, kedze na hlbsi prieskum nemam vela casu a asi budem bookovat letenky uz tento vecer. .
Solun/Chalkidiki september
Ve fóru Tipy na ubytování
15 odpovědí
Zdravím vospolok, Pred necelými dvomi týždňami sme sa vydali cez rieku Enguri a strávili pár pekných letných dní v Abcházsku. Tu sú trošku obsiahlejšie zápisky a fotogaléria z tohto krásneho regiónu pri Čiernom mori. Mali sme aj celkom veľké šťastie, pár dní po našom odchode hranicu s Gruzínskom uzatvorili. https://tonicove.sk/uvitanie-let...abchazsku/ Náklady: Letenka VIE-KUT s W6 - cca 90 euro/osoba XYZ Parking Fischamend - 55 euro Taxi KUT-Zugdidi-hranica - 70 + 10 lari Taxi Suchumi - 2000 RUB Auto - 6400 RUB na tri dni Benzin - 60 centov liter, spolu okolo 25 euro Ubytko Suchumi - 120 euro 4 noci pre tri osoby Ubytko Gagra - 15 euro noc tri osoby Odvoz Suchumi-hranica - 2500RUB vstup jaskyna - 500RUB + 50RUB foto Hotel Dimasi Kutaisi - cca 26 euro noc pre tri osoby Celkove naklady na osobu okolo 280euro bez letenky, ale teda lowcostovo by sa to dalo kludne stlacit na 150euro, predrazilo to auto a taxiky na/z hranicu .
Uvítanie leta v Abcházsku
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Deň práce som poctivo využil a dokončil som trošku dlhší cestopis z nedávnej návštevy Kaukazu. Na Nive som odjazdil 1300km a u m+na táto krajina prekonala aj Gruzínsko. Náhorný Karabach úplne prekvapil, hneď by som sa tam vrátil :) Jeden a pol dňa v Kyjeve sme tiež pekne využili. Tak na zdravie :)http://tonicove.sk/revolucne-arm...-karabach/Náklady:Letenky okolo 80 euro osobaUbytko okolo 8-10 euro noc/osobaLada Niva 160 euro s plnou poistkou na 4 dniBenzin 80 centov na liter, cca 130-140 litrov určite padlostrava a pitný režim za veľmi príjemné cenyvstupy skoro nikde sa nič neplatiloLanovka Tatev cca 8,5 euro spiatočka .
Revolučné Arménsko a Náhorný Karabach
Ve fóru Cestopisy
12 odpovědí
Zdravim vospolok, o 2 dni letim do Armenska, kde zostaneme par dni. Itinerar mam ako tak naplanovany, bdueme mat Ladu Nivu (dufam) a tak sme celkom flexbilny. Dufam, ze v Jerevane nebude dovtedy druhy Majdan a Karabach neobsadia Azeri :))Ak by ste mali nejake vase vlastne tipy dajte vediet, ale rad by som chcel radu, ze ci je lepsie ist okolo jazera Sevan zo severu, alebo z juhu, teda ci cestou M11,alebo M14. Neviem kolko budeme mat casu a aky bude stav ciest, takze aby sme v pripade potreby si vedeli spravne vybrat :) (pravdepodobne sa vratime z Karabachu zo severu, kde by mala byt uz nova cesta) .
Armensko
Ve fóru Co vidět a navštívit
19 odpovědí
Zdravim vospolok, o tyzden dufam ze o tomto case uz budeme na ceste do Zugdidi a dalej do Abchazska. Rad by som sa tu chcel spytat, ci tam uz niekto odtialto bol a ci ma tipy/typy co zaujimave vidiet mimo "typickych" obskurnosti. Budeme tam 4 noci a auto bude k dispozicii.  Zakladna bude v Suchumi, a odtial do okolia - Gagra, Pitsunda, jazero Ritsa, Novy Afon, Ochamchire, divoky termal v Kindgi. .
Abchazsko
Ve fóru Co vidět a navštívit
4 odpovědi
Zdravím vospolok! Minulý víkend som prevetral Ibizu a vybrali sme sa obdivovať juhoslovanský brutalizmus do Belehradu.Tu je o tom pár slov:https://tonicove.sk/betonovy-belehrad/Náklady:Benzín + mýto + HU dialničná - cca 90 euro (1250km)Ubytovanie Palić - 45e/noc/4 osobyApartmán Genex - 120e na dve nociostatné náklady ako jedlo a vstupy lacnejšie ako u nás, Tesla Múzeum 4 eurá, Palić ZOO 2,50, rovnako aj AvalaTaxi v Belehrade - Genex - centrum cca 5 euro  (cca 6km) .
Betónový Belehrad
Ve fóru Cestopisy
5 odpovědí
Zdravim vospolok, o dva tyzdne sa chystam autom na predlzeny vikend v srbskej metropole. Belehrad som navstivil pred par rokmi 2x, ale ide so mnou dvojica, ktora mesto este nevidela. Okrem takych tych klasik som rozmyslal co este by stalo za to vidiet - byvat budeme v Genex Tower, co sa tesim, vybehneme urcite na Avalu, nedopustim na KC Grad, takisto by som rad videl panelaky Bežanijski blokovi  a previezol "metrom" na Vukov spomenik. Pozeral som este aj na navstevu Titovho vlaku "plavi voz", no uvidim ci sa bude dat vybavit navsteva. Mate este nejake tipy na zaujimave miesta v meste, ci uz aj restiky, alebo podniky mimo turistickych tras? diky  .
Belehrad
Ve fóru Co vidět a navštívit
14 odpovědí
Zdravim vospolok. Pred tyzdnom som sa vratil z niekolkodnoveho vyletu do Porta a najma okolia. V Portugalsku som bol prvy krat a urcite nie posledny, tato krajina ma svojim svojskym "nestredomorskym" charakterom dostala a cenovo velmi prijemne prekvapila. Ale odletu z Katovic sa asi vyhnem, kym nebude dialnica cez Kysuce :Dhttps://tonicove.sk/potulky-port...ska/ Naklady:Letenky okolo 90 euro osobaUbytko Porto - 120 euro 3 nociUbytko Geres - 50 euro 2 nociPolsky motel - 23 euroAuto - 25 euro na tri dniBenzin - 1,61 liter, cca 60 euroObed/vecera - okolo 8 euro osobaKava - 60-70 centov+ cesta do Katovic okolo 60 euro a parking na KTW za 17 euro .
Potulky Portom a severom Portugalska
Ve fóru Cestopisy
14 odpovědí
Zdravím vospolok. Znovu si dovoľujem sem hodiť link na svoj trip - kombinovanú návštevu Černobyľu a gruzínskej Čiatury so starými lanovkami, ktoré držia asi už len silou vôle . Zvládli sme to za 5 dní a prišlo mi to ako veľmi fajn depresívne kombo na začiatok jari. Jedine škoda, že mi nevyšiel let s Vanilla Sky. Po druhýkrát.https://tonicove.sk/cernobyl-a-ciatura/Náklady:Letenky Wizz+UIA - 55 euro osobaUbytko - 7-10 euro na osobu, najma Tbilisi mi pride velmi lacneCernobyl cez Solo East - cca 80 euro osobaAuto cez cars4ent.ge - 53 euro na 27 hodinBenzin - asi 30 euro, 20 litrov na 100km ten Nissan zral urciteTaxiky - od 27 centov po 8 euro  .
Zdravim vospolok, minuly vikend som absolvoval taky rychly ukrajinsky vypad s novou v Lvove, otestovanim "vlaku-transformera" a vecerou v Kyjeve. Nastastie lety z/do Bratislavy, tak to nebola ziadna "silenost" :) Za mna Lvov opat najlepsie mesto Ukrajiny.https://tonicove.sk/gastrovikend...-a-kyjeve/Naklady:Letenky 46 euro dve osobyUbytovanie 13 euro dve osobyVlak Lvov-Kyjev 27 euro dve osobyVecera v 7 prasiatkach asi 17 euroSushiya Kyjev set 38 sushi kuskov a dve polievky cca 18 euro .
Gastrovíkend v Ľvove (a Kyjeve)
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
tip na lacne ubytko pri layoveri, kedze asi dost ludi nakupuje tie lacne tarify s UIA https://kbp.aero/en/infra/hotel_airport/ sice v meste Boryspol, ale par minut taxikom a naspat shuttle email kontakt je mozno aj bory_hotel@kbp.kiev.ua (okrem oficialneho hotel-airport@kbp.aero)vyskusal to @fevlad, nejak sme sa nevedeli tam skontaktovat s nimi, ale siel taxikom tam a za 300UAH na 6 hodin pre dve osoby je to teda dobry deal - k tomu kava caj a wifiinak podla cennika ak idete sam a nic nepotrebujete, tak single na 6 hodin je len 5 euro.A este ked som to tu zacal, tak ak sa podari, v juni zacnu klast kolaje na letisko a od decembra 2018 by uz mal mat aj Kyjev svoj airport express  - Kyjev hlavna stanica - KBP za 35 minut - cena okolo 80-120 UAH .
Kyjev (KBP)
Ve fóru Letiště
6 odpovědí
Zdravim vospolok. Koncom minuleho mesiaca sme stravili 2600 kilometrov na ceste juznym Marokom aj kuskom Zapadnej Sahary.  Trosku sme to asi prepiskli, lebo v aute sme fakt boli kazdy den 4-6 hodin a hamada zacne byt naozaj po chvili nudna :DAle tak pri 65 centovej nafte na juhu sa to dalo prezit :)Tak tu je cestopis z roadtripu https://tonicove.sk/marhaba-maroko/NakladyLetenky : 50 euro osoba BUD-AGA WizzAuto: 190 na 7 dni + 30 euro druhy vodic na mieste, blokacia na karte sympatickych 2100 euro Nafta: okolo 100 euroUbytko: priemerne 10 euro na osobu noc aj s ranajkamiStrava: okolo 5-7 euro porcia osoba, ale teda velmi zalezi od prevadzky. Marocky salat sme mali za 30 centov aj 2 eura.Dokopy to vyslo okolo 380 euro na osobu .
Marhaba Maroko
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravicko, dovolim si sem pridat treti tripreport za posledne tri tyzdne a posledny trip report roku 2018. Necakal som, ze zaver roku bude taky hekticky, po 8 letoch som rad doma:)Minuly vikend sme otocili s kamosom Gdansk, no do mesta sme nesli a omrkli sme mimosezonne pobrezie. Je to tu parada, len skoda tych kratkych dni:)http://tonicove.sk/za-tulenmi-k-baltyku/Naklady:Letenka 20 euro osobaAuto 45 euro na dva dni (z toho 10 euro extra driver)Benzin asi 20 euroUbytovanie - letisko 28 euro izba, hotel 38 euro izbaRepete bude v lete - 2x :) .
Za tuleňmi k Bałtyku
Ve fóru Cestopisy
15 odpovědí
Zdravim vospolok. Posledny januarovy vikend sme stravili v Bari a okoli, pocasie vyslo vramci moznosti super a potesila absencia turistov. Sice mimosezonne obdobie znamena aj mnoho zatvorenych restauracii, no da sa prisposobit. Talianske cesty su kapitola sama o sebe, ale ten kto zazil ex-ZSSR, alebo Blizky vychod, tak to az taka tragedia nie jehttps://tonicove.sk/ragazzi-v-apulii/Naklady:Letenka - 20 euro osobaTiger Parking - 20 euroExpres bus Bari letisko - 4 euraUbytko Bari -  96 euro na dve nociAuto - 36 euro (malo stat okolo 25, ale bolo treba zobrat snezne retaze :D) Benzin - 25 euro (cena okolo 1,48 eura liter)Jaskyna trullo - 5 euro osobaUbytovanie Locorotondo - 40 euroCelkovo nakladu 400 euro za dve osoby na 3 dniOproti inym krajinam napr. vostoku sme teda zaplatili dost za jedlo. Nezda sa to, ale coperto 2 eura sem, coperto tam, a hned sme na 20 euro minimalne za obed/veceru. Samozrejme da sa aj lowcostovo, tie pizza to go su super:)) .
Ragazzi v Apulii
Ve fóru Cestopisy
8 odpovědí
Zdravim tunajsie osadenstvo. Po par pivach a po vzore Cizyho som minuly vikend absolvoval 600km roadtrip po zimnom Bulharsku. Hlavnym cielom bola dystopicka Buzludzha, no potesila aj jaskyna Devetaska a rychla navsteva Sofiehttps://tonicove.sk/preklep-v-zi...bulharsku/Naklady:Letenky s Wizz za 20 euro na osobuUbytovanie 12 euro/osoba/nocAuto na dva dni 60 euroBenzin 50 euroObzerstvo 1 - 42 euroObzerstvo 2 -  72 euro :D .
Zimne Bulharsko na vikend
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolujem si sem dat link na prvy cestopis roku 2019 z posledneho vyletu roku 2018. Tentokrat sme po treti krat otocili Uzhorod na vikend, no stale sa tu da toho vela najst. A splnil som si ku koncu roadtripu aj cestovatelsky sen :Dhttps://tonicove.sk/macky-a-kona...-uzhorode/Naklady:Benzin - 18 euro na osobu (cca 950km)Ubytko - 20 euro osoba na dve nociTaxi z hranice do mesta - 10 euro jeden smer autoVodka-To-Go - 9 hrivien 50 gram .
Mačky a koňaky v Užhorode
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravím vospolok. Najprv som ani tento tripreport nechcel písať, ale nejak ma kopla počas pracovnej doby múza a po hodine bolo dokonané. Po rôznych rýchlovýletoch mi príde Kyjev ako najlepšie voľba, najmä keď mám odlet z Bratislavy. To je potom Trnava-Kyjev centrum a naopak za 4  hodiny. A ako bonus som otestoval novy Boryspol Expres.http://tonicove.sk/kyjev-na-otocku/Náklady:Letenka s Ryanair za 10 euro - kupované asi 2 týždne pred odletomBoryspol expres - 80 UAH osobaHotel Tourist - 28 euro izba nocprezieracka v Mafii - 40 euro 4 osobyUber na letisko - okolo 8 euro .
Kyjevská otočka
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Zdravicko, tak bez vaznejsej psychickej ujmy som prezil rodinny vylet do Emiratov so zastavkou v Kyjeve. Jedine, co trosku pokazilo vysledok je 80 eurova pokuta, ktoru som dostal za "speeding" v Abu Dhabi na dialnici. Aj ked tam muselo byt nejake obmedzenie, ktore som si nevsimol :(http://tonicove.sk/rodinne-do-du...cez-kyjev/Fixne naklady:Letenky aj s jednym kufrom okolo 100 euro na osobu (kombinacia UIA rok dopredu + Wizz)Ubytko Kyjev - cca 60 euro za noc s ranajkamiUbytko Dubaj okolo 630 euro na 5 noci s ranajkamiAuto - 110 euro + asi 25 euro za benzin .
Rodinne do Dubaja cez Kyjev
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Zdravim, ako prechadzam forum, tak som asi nic nenasiel o tejto metropole - okrem Ziggyho cestopisu. O 2 tyzdne tam letim s Pobedou, prilet v piatok o deviatej vecer a odlet v pondelok poobede. Takze casu nic moc a hlavne v zime, ked asi ani toho svetla nebude vela. Ale ked som uz tie viza vybavil, tak ide sa. Budeme byvat pri Tsvetnoy Bulvar. V piatok vecer asi len z Vnukova na hostel, niekde borsc a spat. V sobotu rano ist na Cervene namestie a pozriet Lenina ak sa bude dat (malo by byt otvorene 10-13). A potom som uz skoncil Samozrejme ze sa pomotame okolo Kremla a checkneme Arbat. Takisto ak bude fajn, tak vyhlad z Vrabcich hor a obkuknut nejake budovy zo "stalinovych sestier" Nejake ine zaujimave tipy? Sme celkom fanusikovia socmoderny, stalinisticke budovy tiez mozem a nepohrdnem ani sidliskovym brutalzimom, prip. hutnou vojenskou technikou  .
Moskva - tipy co vidiet
Ve fóru Co vidět a navštívit
30 odpovědí
Zdravim vospolok, po druhy krat som sa objavil v Kazachstane v priebehu neceleho roku, tentokrat na sklonku leta. Dali sme take klasicke must see z Almaty a teda je to tam velmi fajn. Astana je rovnako prazdna ako v zime :)Tu je cestopis - http://tonicove.sk/smer-kazachstan/NakladyLetenky cca 100 euro (Wizz do Kyjeva 10, UIA do Almaty 35, Bek Air do Astany asi 30e a Wizz do Buda 30e)Auto - 50 euro na denbenzin - 40 centov literUbytko - 10-30 euro noc/izbaDokopy sme sa zmestili do cca 350 euro a to konaku padlo pozehnane .
Týždeň v Kazachstane
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravim vospolok,Vcera som sa z alternativnych medii dozvedel, ze vlastne za august 1968 mozu zidobolsevickoklerofasisticki Ukrajinci. Tak teda som rad, ze som vlastne sa vratil zivy z Ukrajiny a ponukam cestopis venujuci sa krasnemu a trosku zapadnutemu zapadu krajiny.http://tonicove.sk/leto-na-zakarpati/Naklady - 500 euro pre dve osoby na tyzden all inclusive aj s vydajmivlak Trnava-Kosice - 21 euro osobabus Kosice Mukacevo - 8 euro osobaceny dopravy po ukrajine maximalne spolu 25 euro (vlaky, marsrutky, taxiky)ubytko 10-30 euro izba, najdrahsie boli Izky, ale super ranajky v cenelanovky 2-3 eura jazdaletneky IFO-KBP-VIE - 23 euro osobaregiojet VIE-BA 4,5e osoba, kupovane 20 minut pred odjazdom z kreditu .
Leto na ukrajinskom Zakarpatí
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Len dva dni po navrate z Ohridskeho tripu https://www.cestujlevne.com/disk...oli-ohridu sme s kamosom ofrcali do Varsavy a odtial po zemi do Bieloruska, kde do pohranicia staci voucher z netu, ziadne viza.Brest je velmi zaujimave mesto, sice je to taka nuda oproti Ukrajine, ale zabavit sa tu da. A pre nadsencov do II. svetovej vojny, alebo "sotousov" to je raj.Tak tu teda kratky cestopishttp://tonicove.sk/den-v-bieloruskom-breste/Naklady:Letenky 25e s WDC osobaAuto 40 euro (alebo 210, podla poistky :D)Benzin 26 euroUbytko Terespol 30 euroUbytuko Brest-Tsentralny 28 euroBus  do Bestu 10 PLN - cca 2 euraVlak do Terespolu 9 rublov - cca 4 euraCeny v Breste velmi fajn, aj ked Ukrajina to nie je .
Na den do bieloruskeho Brestu
Ve fóru Cestopisy
33 odpovědí